هزینه تعویض پلاک خودرو و موتورسیکلت در مشهد و خراسان رضوی افزایش یافت + جزئیات ارزان‌ترین خودروی صفر ایرانی چند؟ (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) مرجع رسیدگی به اختلاف پیمانکاران و دستگاه‌ها مشخص شد واریزی ۱۴ میلیونی دولت برای دارندگان سهام عدالت از شنبه دلارزدایی، گام اول توسعه تجارت با همسایگان توزیع برنج و شکر تنظیم‌بازار در مشهد آغاز شد (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) ۱۶۰ هزار مسکن ملی در استان درحال ساخت است یک پیش‌بینی مهم از آینده نرخ ارز (۱۶ خرداد ۱۴۰۳) ضرب‌الاجل دوهفته‌ای بانک مرکزی برای رعایت نرخ سود بانکی یارانه نقدی خرداد ۱۴۰۳ چه روزی واریز می‌شود؟ + جزئیات ساعت کاری بانک‌ها اعلام شد (۱۵ خرداد ۱۴۰۳) + جزئیات اعلام جزئیات تغییر ساعت ادارات مطابق با اعلام سازمان اداری و استخدامی کشور (۱۵ خرداد ۱۴۰۳) گزینه «عجله دارم» چه زمانی روی تاکسی‌های اینترنتی فعال می‌شود؟ کم‌فروشی، عمده‌ترین تخلف نانوایان در مشهد است گزینه "عجله دارم" به تاکسی‌های اینترنتی بازگشت (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) استفاده از نرم افزار تعیین اجاره بها اجباری است | پلمب ۱۶ بنگاه املاک در مشهد (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) مهلت تسلیم اظهارنامه مالیاتی و سایر تکالیف مودیان اعلام شد جزییات تازه از نحوه فروش بلیت‌های اربعین (۱۴ خرداد ۱۴۰۳) ابلاغ قانون بودجه ۱۴۰۳ توسط سرپرست ریاست جمهوری راه‌اندازی تالار ارز اشخاص در مرکز مبادله تا یک ماه دیگر جزئیات جدید از فروش اینترنتی نان | چگونه اینترنتی نان بخریم؟ شرایط فروش فوری سه محصول ایران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۳ اعلام شد + جزئیات آیا زمان واریز کالابرگ خرداد ۱۴۰۳ مشخص شده است؟ بازار طلای جهانی در انتظار سیاستهای پولی ایالات متحده آرام شد توزیع روزانه ۱.۵ تن گوشت گرم گوسفندی تنظیم بازار در مشهد تحقق بیش از ۲۳ میلیون قطعه جوجه‌ریزی در خراسان رضوی از ابتدای سال جاری
سرخط خبرها

کارگران روزمزد از مزایای بیمه و حقوق برخوردار شوند

  • کد خبر: ۲۵۰۵۰
  • ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۶:۵۳
  • ۱
کارگران روزمزد از مزایای بیمه و حقوق برخوردار شوند
مختاری، فعال کارگری با تأکید بر لزوم حمایت از کارگران روزمزد و فصلی در دوران کرونا پیشنهاد کرد: کارگران روزمزد برای بهره‌مندی از مزایای بیمه و دریافت حقوق قانونی در قالب تشکل‌ها یا انجمن‌های صنفی ساماندهی و نظارت شوند.
به گزارش شهرآرانیوز، عبداله مختاری اظهار کرد: کارگران روزمزد و فصلی از مزایا و حداقل‌های قانون کار برخوردار نیستند و معاش آن‌ها تنها به مزدی است که یومیه دریافت می‌کنند، از این رو دولت و ارگان‌های متولی باید آن‌ها را شناسایی و هدفمند کنند.
وی در تعریف کارگر روزمزد گفت: کارگر روزمزد کسی است که یک یا چند روز برای فردی کار می‌کند و در قبال همان روز مزد می‌گیرد؛ کارگرانی که در شالیکاری مشغول کار هستند، کارگرانی که در باغ میوه جمع‌آوری می‌کنند، کارگران ساده‌ای که در کار‌های ساختمانی فعالیت دارند، کارگر باربری و کارگر نظافتچی که برای یک روز ساختمان را نظافت می‌کند، جزو کارگران روزمزد به شمار می‌آیند.

معیشت کارگران روزمزد به سختی می‌گذرد
این فعال کارگری درباره کارگران ساختمانی روزمزد که در میادین و چهارراه‌ها به انتظار کار می‌مانند، گفت: در حال حاضر بخش عمده‌ای از کارگران ساده ساختمانی را اتباع بیگانه تشکیل می‌دهند. آن کارگرانی که می‌بینیم در چهارراه‌ها و میادین شهر برای کار ایستاده‌اند عمدتا در کار‌های فنی مثل لوله‌کشی آب و گاز، جوشکاری، گچگاری و برق کشی تبحر دارند که پیمانی به کار گرفته می‌شوند و به واسطه تخصص و مهارتی که دارند بالاتر از حداقل حقوق دریافت می‌کنند، ولی یک بخش از آن‌ها کارگر ساده روزمزد هستند که تا قبل از کرونا، نان بخور و نمیری در می‌آوردند، ولی با شیوع کرونا معیشت آن‌ها به شدت دچار مشکل شده است.
مختاری درعین حال با اشاره به عدم رعایت قانون در خصوص برخی از کارگران قراردادی و پیمانی گفت: متاسفانه نه تنها در مورد کارگران روزمزد و فصلی بلکه در مورد برخی از کارگرانی که در شرکت‌ها و سازمان‌ها به شکل پیمانی به خدمت گرفته می‌شوند با تبعیض در نوع قرارداد، پرداخت حقوق و مزایا روبه‌رو هستیم.

تاکید قانون بر رفع تبعیض و پرداخت حقوق و کار مساوی
وی ادامه داد: در حالی که ماده ۶ قانون کار بر رفع تبعیض و برخورداری افراد از حق کار و مزد مساوی تاکید کرده، ولی می‌بینیم در یکسری شرکت‌ها، عنوان‌های مختلفی برای قرارداد‌ها وجود دارد و کارگر پیمانی یک حقوق می‌گیرد، کارگر شرکتی و کارگر قراردادی یک حقوق و کارگر رسمی حقوق و مزایای خاص خود را دارد در حالی که اگر طبق قانون مزد یکسان و کار مساوی در نظر گرفته شود، عدالت اجرا و قانون رعایت می‌شود.
مختاری با اشاره به ماده ۱۳ قانون کار به موجب این ماده در کاری که به صورت پیمانکاری داده می‌شود، کارفرمای اصلی مکلف است نسبت به اجرای قانون کار، نظارت کامل داشته باشد و تمام مقررات قانون را در خصوص کارگران خود اعمال کند، ولی متاسفانه بعضا مشاهده می‌شود که پیمانکار بیمه کارگر را رد نمی‌کند یا حقوق قانونی و مرخصی به او نمی‌دهد و وقتی چنین رویه‌ای وجود دارد چطور می‌خواهیم از کارگران روزمزد حمایت کنیم؟
 
منبع: ایسنا
گزارش خطا
برچسب ها: کارگری
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد رودمشکی
Iran (Islamic Republic of)
۲۳:۳۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۹
0
0
سلام من اهل شهرستان بم هستم من وچندی ازدوستانم برایه شهرداری کارمیکنیم وهرکدوم ۴الی۵سال سابقه کارداریم ولی متاسفانه نه قراردادی هستیم نه رسمی نه پیمانی بلکه روزمزدیم بیمه هم نیستیم وحقوقی هم که به ما مدهند درطول یکسال به مادویاسه بارحقوق میدهند پس این بازرسان بیمه کجایند این چه عدالتیست شماروبخداپیگیری کنید تاحق من وامسال من پایمال نشه
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->